Ingrediënten
  • 250 gram gemalen maria koekjes of bastogne koeken
  • 175 gram gesmolten boter
  • 120 milliliter citroensap
  • 400 milliliter gecondenseerde melk
  • 5 blaadjes gelatine (2 zakjes agaragar voor plantaardig alternatief)
  • 100 gram roomkaas
Desy
15 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram gemalen maria koekjes of bastogne koeken
  • 175 gram gesmolten boter
  • 120 milliliter citroensap
  • 400 milliliter gecondenseerde melk
  • 5 blaadjes gelatine (2 zakjes agaragar voor plantaardig alternatief)
  • 100 gram roomkaas

Binnen 1 minuut een fantastisch lekkere citroentaart!

Taart; iedereen is er dol op. Vooral als ze niet eens in de oven hoeven! We zijn dan ook enorm fan van deze citroentaart. Hij bevat slechts vier ingrediënten, is binnen een minuutje gemaakt en hoeft niet eens in de oven. Bestaat er een beter recept? 

Zo maak je het:

  • Maal de koekjes fijn met een keukenmachine en smelt de boter in een pan. Doe de gemalen koekjes en gesmolten boter bij elkaar in een kom en meng het goed door elkaar.
  • Als het tot een stevig mengsel is geroerd, doe het dan in een springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Klaar is de bodem! Zet deze in de koelkast.
  • Verwarm de citroensap in een pannetje en voeg de gelatine of agaragar toe. Roer goed en doe dit in een kom. Doe in de kom ook de overige ingrediënten en roer nogmaals. Giet het mengsel daarna in de bakvorm.
  • Doe de taart minstens vier uren (maar het liefste de hele nacht!) in de koelkast om op te stijven.
  • Voor een leuk effect kun je nog wat gemalen koekjes over de taart heen strooien.

Misschien vind je dit ook leuk: deze chocoladetaart met gezouten karamel hoeft niet in de oven!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Beeld: pxhere