Je wilt nooit meer anders
Pannenkoeken heb je in alle soorten en maten. Uiteraard heb je de Hollandse pannenkoek, American Pancakes en zelfs pannenkoeken die van bruine bonen worden gemaakt. Maar wist je dat je deze lekkernij ook met ricotta kunt maken? Je zult er geen spijt van krijgen!
Wat heb je nodig voor 3 porties?
- 220 gram ricotta
- 180 milliliter koud water
- 130 gram bloem
- 30 gram gesmolten boter
- 1 groot ei
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel citroenrasp
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- scheutje vanille-extract
- snufje baksoda
Wat moet je doen?
- Doe het water in een kom en roer de baksoda er doorheen.
- Voeg de ricotta toe, citroenrasp, zonnebloemolie, vanille-extract, suiker en ei toe en klop dit tot een geheel.
- Voeg daarna de gesmolten boter, citroensap en zelfrijzend bakmeel toe en klop dit opnieuw tot een egaal mengsel.
- Laat het mengsel 15 minuten rusten.
- Verwarm zonnebloemolie in de koekenpan op een middelhoog vuur.
- Schep met een ijslepel het beslag en doe dit in de koekenpan.
- Bak beide kanten van de citroenpannenkoekjes ongeveer 3 minuten.
- Serveer de pannenkoeken met een klontje boter, wat (esdoorn)siroop en of vers fruit.
- Geniet ervan!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Food Wishes | Beeld: Pixabay