Lekker fris voor deze zomer!
Citroenkwarktaart en citroencake kennen we allemaal, maar heb je al wel eens gehoord van een citroen-kwarkcake? Niet? Snel proberen dan! Het is een heerlijke luchtige cake met de frisse smaak van citroen: heerlijk bij een kopje koffie of thee.
Wat heb je nodig (voor 1 citroen-kwarkcake)
- 225 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 225 gram witte basterdsuiker (+4 eetlepels voor om de cake)
- 250 milliliter vanillekwark
- 3 grote eieren, verdeeld in eigeel en eiwit
- 1 citroen, rasp en sap
- 125 milliliter plantaardige olie (arachide-, rijst- of zonnebloemolie
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in en leg er vervolgens een laag bakpapier in.
- Zeef de bloem, bakpoeder en basterdsuiker in een kom en klop de kwark, eigeel en de citroenrasp in een aparte kom. Mix het kwarkmengsel net zo lang tot er zachte pieken ontstaan.
- Spatel het kwarkmengsel door de droge ingrediënten en roer dan een derde van het eiwit erdoor. Daarna de rest van het eiwit en roer het zachtjes door een 8-vorm te maken.
- Doe het mengsel in de cakevorm en laat het geheel voor 50-55 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Laat de cake daarna 10 minuten afkoelen.
- Meng het citroensap met de suiker en smeer dit over de cake terwijl hij nog warm is. Laat de cake dan volledig afkoelen op een rooster.
Geniet van je citroen-kwarkcake!
Gek op citroen? Probeer dit eens:
- Deze overheerlijke citroentaart maak je in slechts tien minuten, dit moet je eens proberen!
- Citroenwater drinken op een nuchtere maag? Doen! En DIT is waarom
- Heerlijk over je scones of door de kwarktaart: lemon curd
Bron: grahamsfamilydiary | Beeld: videostill Harwood Podcast