Ingrediënten
  • Bakspray, om in te vetten
  • VOOR DE KANEELTOPPING
  • 115 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram bruine suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 theelepels gemalen kaneel
  • 60 gram gehakte pecannoten
  • VOOR DE CAKE
  • 375 gram bloem voor alle doeleinden
  • 200 gram kristalsuiker
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 360 milliliter volle melk 
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 115 gram ongezouten boter, gesmolten
  • VOOR DE GLAZUUR 
  • 105 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 35 gram poedersuiker 
  • 1 eetlepel volle melk
  • 1/4 theelepel zout
Sanne
12 pers.
Ingrediënten
  • Bakspray, om in te vetten
  • VOOR DE KANEELTOPPING
  • 115 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram bruine suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 theelepels gemalen kaneel
  • 60 gram gehakte pecannoten
  • VOOR DE CAKE
  • 375 gram bloem voor alle doeleinden
  • 200 gram kristalsuiker
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 360 milliliter volle melk 
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 115 gram ongezouten boter, gesmolten
  • VOOR DE GLAZUUR 
  • 105 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 35 gram poedersuiker 
  • 1 eetlepel volle melk
  • 1/4 theelepel zout

Deze smeuïge lekkernij wil je proberen

We zijn dol op kaneelbroodjes, we zijn gek op cake en we kunnen geen genoeg krijgen van koffie. Wat is er dan beter dan deze drie met elkaar te combineren? Juist! Deze smeuïge cinnamon roll koffiecake, afgetopt met witte glazuur, is een ware traktatie. Heerlijk om zelf te bakken en daarna uit te delen. Wij delen het recept met je. 

Zo maak je cinnamon roll koffiecake:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een ovenschaal van 20 x 30 centimeter in met bakspray.
  • Maak de kaneeltopping: meng in een middelgrote kom de boter, bruine suiker, zout, bloem, kaneel en pecannoten.
  • Zet 30 seconden in de magnetron en roer opnieuw door.
  • Maak de cake: Klop in een grote kom de bloem, kristalsuiker, bakpoeder en zout door elkaar.
  • Klop in een middelgrote kom de melk, eieren en vanille tot ze goed gecombineerd zijn.
  • Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en klop tot het grootste deel is opgenomen maar er een paar droge strepen overblijven.
  • Klop de gesmolten boter erdoor.
  • Giet de helft van het beslag in de voorbereide ovenschaal.
  • Schep de helft van de kaneeltopping erop en roer voorzichtig door het beslag.
  • Giet de rest van het beslag erop, verspreid over de vulling.
  • Doe de resterende vulling erop en meng in swirls door het beslag.
  • Bak gedurende 25-30 minuten in de oven, of tot een tandenstoker die je in het midden van de cake prikt er schoon uitkomt.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Maak het glazuur: meng in een middelgrote kom de roomkaas, poedersuiker, melk en zout tot een gladde massa. Als het glazuur te dik is om gietbaar te zijn, voeg dan wat meer melk toe tot het de gewenste consistentie heeft bereikt.
  • Sprenkel het glazuur over de cake, snijd hem in plakjes en serveer.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Recept: kaneelbroodjes met pindakaasvulling en pindakaastopping

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty