Kaneelliefhebbers kunnen hun hart ophalen
Liefhebbers van suiker en kaneel hebben de kant-en-klare cinnamon rolls vast weleens gespot in de supermarkt. Je rolt de rol uit, drapeert de stukjes deeg op een bakplaat en binnen een half uurtje staan er overheerlijke cinnamon rolls op tafel. Lekker, maar het kan beter. We gebruiken deze kant-en-klare cinnamon rolls als bodem voor een cheesecake. En geloof ons: hier kun je niet vanaf blijven.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je ‘m:
- Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een springvorm in met boter.
- Doe de roomkaas en witte suiker in een kom. Mix tot een glad geheel.
- Voeg de zure room en het vanille-extract toe aan het mengsel. Mix opnieuw.
- Voeg de eieren één voor één toe aan het roomkaasmengsel.
- In een andere kom mix je de boter, bruine suiker en kaneel tot een geheel. Zet dit apart.
- Rol de cinnamon rolls uit en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk de rolletjes aan, zodat het een geheel wordt en de hele bodem bedekt is.
- Giet het cheesecakemengsel over de taartbodem. Schep vervolgens het kaneelmengsel op het cheesecakemengsel. Met een mes roer je dit door elkaar.
- Bak de cheesecake 35 minuten tot de zijkanten stevig zijn, maar het middelste gedeelte nog een beetje nat lijkt. Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Roer de poedersuiker, melk en het vanille-extract door elkaar tot een glazuur. Schenk dit over de cheesecake.
- Zet de taart voor minstens 4 uur in de koelkast.
- Geniet ervan!
Lees ook: Dit is de makkelijkste manier om knoflook te pellen
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube