Sabine

Ideaal voor een romantisch ontbijtje

Het heeft niet lang geduurd voor Nederland de Spaanse Churros in haar hart sloot. Op kermissen is altijd wel een kraampje te vinden dat de Spaanse lekkernij verkoopt. Logisch, want de stengels gaan als warme broodjes over de toonbank. Het is dus niet zo gek dat we ze zelf ook willen maken.

Alleen er is nogal wat nodig om een lekkere churro te maken en er gaat flink wat bereidingstijd in zitten. Daar hebben we vaak niet zoveel zin in. Dus daarom is deze churro bite in het leven geroepen. Het ziet er superleuk uit én het is snel gemaakt. Het is geïnspireerd op wentelteefjes, maar dan nóg lekkerder. 

Dit heb je nodig:

  • 3 plakken brood dat al een beetje oud is
  • 1 grote ei
  • 30 milliliter melk
  • paar druppels vanille-extract
  • snufje zout
  • boter om te bakken
  • 30 gram bruine suiker
  • halve theelepel kaneel
  • Nutella, om te serveren

Zo maak je het:

  • Gebruik een hartvormige cookie cutter als je de churros in de vorm van hartjes wilt maken en snijd hiermee hartjes uit het brood. Heb je deze niet? Snijd dan vierkantjes uit het wat oudere brood. Droog brood is hierbij erg belangrijk want dit zuigt meer ei op zonder dat het uit elkaar valt.
  • Doe het ei in een kom en klop het los. Voeg daarna de melk, vanille-extract en zout toe en roer opnieuw.
  • Meng de kaneel en de bruine suiker en zet dit apart.
  • Smelt boter in koekenpan en zet de pan daarna op middelhoog vuur.
  • Dip de broodhartjes in het eimengsel zodat het helemaal bedekt is. Laat het hartje er niet te lang inzitten, want hierdoor verliest het broodje zijn knapperigheid en de vorm.
  • Doe dit met alle hartjes en doe ze daarna in de koekenpan. Laat ze hier een kleine minuut in liggen en draai ze halverwege om. Haal ze daarna uit de pan en doe ze meteen in het bruine suiker mengsel. Daarna kun je ze direct serveren. Smelt eventueel Nutella om bij de hartjes churros te eten.

Fan van dit artikel? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: OMG Chocolate Desserts | Beeld:  Videostill