Frambozen en witte chocolade: een gouden combinatie
Er zijn van die gerechten waarvoor je ons midden in de nacht wakker mag maken. Deze chocolatechipkoekjes met frambozen en witte chocolade is daarvan een goed voorbeeld. De combinatie van frambozen en witte chocolade is een hemelse en het rode fruit maakt de koekjes lekker zomers. Genieten geblazen!
Van deze koekjes kun je niet afblijven!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de chocolatechipkoekjes met frambozen en witte chocolade:
- Doe de boter en suikers in een kom en mix gedurende twee á drie minuten met een handmixer.
- Voeg de vanillepudding-mix toe en mix tot een glad geheel. Voeg daarna de eieren en het vanille-extract toe en mix opnieuw.
- Neem de bloem en voeg in kleine porties toe aan het beslag. Strooi ook het bakpoeder erdoor. Blijf intussen goed mixen.
- Roer vervolgens de chocolatechips door het beslag. Voeg ook voorzichtig de frambozen toe, probeer ze zo min mogelijk te beschadigen.
- Vorm van het beslag kleine bolletjes in je handpalm, of gebruik een ijsschep om mooie bolletjes mee te maken.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de bolletjes beslag. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte tussen de koekjes laat, zodat ze niet aan elkaar plakken als ze uitlopen in de oven.
- Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de koekjes in 10 minuten op 175 °C gaar.
- Laat ze even afkoelen en genieten maar!
Lees ook: Recept: chocolade-wolkenkoekjes
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Butter with a side of Bread | Beeld: Videostill