Sabine

Begin jij ook al te watertanden?

Wie zegt er nu nee tegen een heerlijk koekje met chocoladestukjes? Dat zijn vaak niet veel mensen. Maar de verleiding is nog moeilijker te weerstaan wanneer de koekjes een roomkaasvulling hebben, zoals deze koekjes.

Dit heb je nodig voor de koekjes:

  • 250 gram bloem
  • 170 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 325 gram chocolate chips (of fijngehakte pure chocolade)
  • halve theelepel baksoda
  • halve theelepel zout

Dit heb je nodig voor de roomkaasvulling:

  • 225 gram roomkaas
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • halve theelepel vanille-extract

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Vet een vierkante ovenschaal in of bedek deze met bakpapier.
  • Doe de bloem, baksoda en zout in een kom en meng het met elkaar.
  • Roer de gesmolten boter, bruine suiker en suiker in een andere kom door elkaar. Klop daarna het vanille-extract, ei en eigeel door het mengsel tot het licht en romig is. Meng daarna het bloemmengsel met het natte mengsel. Roer vervolgens de stukjes chocolade erdoorheen.
  • Gebruik daarna drievierde van het koekjesdeeg om het vierkante bakblik te bedekken. Het overige vierde deel gebruik je later.
  • Zet het bakblik even apart en maak nu de roomkaasvulling.
  • Doe de roomkaas in de kom en mix het luchtig. Voeg daarna de suiker toe en meng dit weer tot beide ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd.
  • Voeg daarna het ei en het vanille-extract toe en roer opnieuw.
  • Schenk het roomkaasmengsel in het bakblik en verkruimel als laatst het overige koekjesbeslag over de roomkaas.
  • Bak het daarna in 25 minuten gaar. Laat je baksel even afkoelen en snijd het daarna in negen gelijke stukken. 

Meer recepten? Bekijk dan ook: 

Bron: All Recipes. Mom on Time Out. Beeld: Videostill.