Christel

Het is bovendien heel makkelijk om te maken!

De wereld wordt net wat mooier als je je tanden in een heerlijke punt chocoladetaart kunt zetten. Niet zo gek, aangezien chocolade een aantal gezondheidsvoordelen heeft. Hoewel al die suiker in chocoladetaart niet heel bevordelijk is voor de lijn, zijn het de calorieën wel waard. Heb jij zin in een heerlijk puntje chocoladetaart? Dan moet je deze taart echt eens maken.

Wat heb je nodig voor 10 personen?

  • 225 gram pure chocolade (72 procent)
  • 225 gram boter
  • 280 gram suiker
  • 6 grote eieren, gescheiden, op kamertemperatuur
  • 70 gram cacao
  • Snufje zout
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de ganache:

  • 225 gram pure chocolade (72 procent)
  • 250 milliliter slagroom

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en doe bakpapier op de bodem van een springvorm (24 á 26 cm)
  • Smelt de chocolade en de boter au bain marie in een kom.
  • Laat de chocolade even afkoelen en voeg daarna de suiker toe. Roer tot een geheel.
  • Voeg daarna een voor een de eierdooiers toe terwijl je blijft roeren.
  • Schenk de vanille-extract bij het chocolademengsel en roer nog een keer.
  • Zeef de cacao en het zout en voeg het toe aan het beslag, roer tot een geheel.
  • Klop de eiwitten tot pieken en vouw dit rustig door het beslag.
  • Schenk het chocoladebeslag in de springvorm en bak de taart 40 á 45 minuten.
  • Laat de taart volledig afkoelen.
  • Maak de ganache door de slagroom en chocolade in een sauspan te smelten.
  • Schenk de ganache over de taart en laat de ganache opstijven.
  • Serveer de chocoladetaart met verse slagroom. Geniet ervan!

Lees ook: zo maak je een heerlijke Baileys chocoladepudding

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Bigger Bolder Baking | Beeld: Pixabay