Droomde jij ook altijd al van de chocoladetaart uit Matilda?
We hoeven je vast niet te vertellen op welke scène uit de beroemde verfilming van Roald Dahl’s Matilda we precies doelen; de scène waarin Bruce Bogtrotter, één van Matilda’s klasgenoten, gedwongen wordt om een hele chocoladetaart in zijn eentje op te eten omdat hij eerder een punt van de taart stal.
Hoewel we geen behoefte hebben aan een hele taart, leek die uit Matilda toch wel bijzonder smakelijk. Gelukkig kun je met dit recept een gelijksoortige taart maken. En nee, je hoeft hem niet in je eentje op te eten;)
Dit heb je nodig voor een reusachtige taart:
- bloem voor het bestuiven
- 500 gram Dr. Oetker Verwen Double chocolate taartmix (iets minder dan twee pakken)
- 1,5 pakje Dr. Oetker kloppudding chocolade
- 225 gram Griekse yoghurt
- 4 grote eieren
- 120 milliliter water
- 2 taartvormen met een doorsnede van 20 centimeter
- 240 milliliter slagroom
- 250 gram chocoladedruppels
Zo maak je het:
- Verhit de oven voor op 175 graden. Vet de bodem van de taartvorm in met boter en bestuif met een beetje bloem.
- Doe de taartmix in een grote kom en voeg de puddingmix en het water toe. Roer even door elkaar en voeg dan de Griekse yoghurt en de eieren toe. Meng met een handmixer tot een glad beslag en doe eenderde van het beslag in de taartvorm.
- Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, doe eenderde van het beslag in de andere taartvorm en zet ook deze 40 minuten in de oven. Laat ondertussen de andere taart afkoelen en haal deze uit zijn vorm.
- Vet de nu lege vorm opnieuw in met boter en bestuif met bloem. Doe het overgebleven beslag in de vorm en zet ook deze 40 minuten in de oven zodra de andere taart klaar is.
- Doe ondertussen de slagroom in een steelpannetje en verwarm tot de melk begint te bubbelen. Voeg dan de chocolade druppels toe en roer tot een gladde chocoladesaus. Laat afkoelen tot de saus heel dik wordt.
- Leg nu een chocoladetaart op een vlak oppervlak en smeer daar de dikke chocoladesaus overheen. Leg de tweede chocoladetaart erop en besmeer ook deze met een flinke laag van de saus. Dek af met de derde taart en smeer nu de boven- en zijkanten van de gehele taart in met het glazuur.
Lees ook: Deze Italiaanse appeltaart met Disaronno moet je echt proberen!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: videostill