Deze chocoladetaart is om je vingers bij af te likken!
Het is weer weekend!! En wat is er nu lekkerder in het weekend dan een heerlijke taart bakken? Je hoeft niet bang te zijn voor de warmte die je oven afgeeft, want voor deze taart heb je helemaal geen oven nodig. Lees gauw mee!
Af en toe hebben we gewoon zin in iets lekkers of vinden we het leuk om de visite een lekker maaltje voor te zetten. Helaas hebben we niet altijd tijd om uren in de keuken staan. Gelukkig hoeft dat bij deze taart niet! Let op, je hebt het volgende nodig:
- 800 gram Digestive biscuitjes of Mariakoekjes (wij gebruikten Digestive koekjes van Verkade)
- 100 gram walnoten, licht geroosterd in een pan
- chocoladesiroop
- 200 gram suiker
- 60 gram cacaopoeder
- 240 milliliter water
- 150 gram roomboter
- 1 theelepel vanillesuiker
- 120 gram slagroom
- 120 gram pure chocolade
Zo maak je het:
- Breek de koekjes in kleine stukjes en doe deze in een grote kom.
- Zet een koekenpan op het vuur en rooster de walnoten op laag vuur licht.
- Doe de noten bij de koekjes in de kom.
- Maak nu de chocoladesiroop door in een steelpan de suiker en het cacaopoeder warm te maken.
- Voeg langzaam water toe en blijf roeren tot je een dikke saus krijgt.
- Voeg de boter toe en laat acht minuten koken terwijl je blijft roeren.
- Haal van het vuur en voeg vanillesuiker toe. Laat afkoelen.
- Doe de chocoladesiroop bij de koekjes en meng goed door elkaar.
- Neem een taartbodem, vet deze in en doe het koekjesmengsel hierin. Druk goed aan!
- Dek de taartbodem af en zet deze ongeveer dertig minuten tot een uur in de koelkast.
- Doe slagroom in een steelpan en verhit tot het begint te bubbelen.
- Snijd de chocolade in kleine stukjes en doe de verhitte slagroom hier overheen.
- Roer door elkaar en smeer het mengsel over de taartbodem.
- Laat nog 3 tot 4 uren koelen. Eet smakelijk!
Lees ook: Romige tonijnsalade met maar drie ingrediënten
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Home Cooking Adventure | Beeld: videostill