Chocoladetaart met Bailey’s, wat wil je nog meer?
Wij kunnen er niet genoeg van krijgen: een heerlijk glaasje Baileys gaat er bij ons altijd. Nóg lekkerder is het om het heerlijke, romige drankje te verwerken in een lekkere chocoladetaart. En zo maak je dat!
Dit heb je nodig:
Voor de taart
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eetlepels cacao
- 1 theelepel instant espressopoeder
- 175 gram zachte boter
- 175 gram lichtbruine basterdsuiker
- 3 eieren 100 gram pure chocolade, gesmolten en afgekoeld
Voor het glazuur
- 125 gram zachte roomboter
- 200 gram witte chocolade, gesmolten en afgekoeld
- 50 milliliter Bailey’s
- 240 gram poedersuiker
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor ip 180 graden. Vet een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter in en beleg de bodem van de vorm met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten met uitzondering van de gesmolten chocolade in een grote kom. Meng het geheel met een handmixer tot een romig mengsel.
- Vouw met een spatel de gesmolten chocolade door het deeg voeg eventueel een beetje melk toe wanneer het deeg te stijf is.
- Doe het deeg in de springvorm en bak dit 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 5 minuten afkoelen en haal dan de vorm om de taart weg. Snijd hem horizontaal doormidden.
- Maak nu het glazuur. Meng in een kom de boter met de mixer tot een licht en romig geheel. Voeg de gesmolten witte chocolade en de Bailey’s toe en meng het goed door elkaar. Voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe.
- Verdeel ongeveer eenderde van het glazuur over één helft van de doorgesneden taart. Leg de andere helft erbovenop en bedek ook deze met glazuur. Optioneel: versier met koffieboontjes of andere lekkernijen.
Lees ook: Deze heerlijke warme chocolademelk met Baileys is perfect voor koude winteravonden!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Wikimedia Commons