Maayke
20 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram volkoren speltmeel
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • Een snufje zout
  • 1 middelgroot ei
  • 250 milliliter halfvolle melk
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram verse aardbeien
  • 80 gram Nutella chocoladepasta

Deze chocoladepannenkoeken zijn een feestje in je mond

In Nederland zijn we gek op pannenkoeken. We eten ze regelmatig met stroop, poedersuiker of met spek en kaas. Om de lekkerste pannenkoeken zelf te maken gebruiken we meestal als basis wat bloem, melk en eieren. We voegen echter aan dit recept nog iets toe wat de traditionele pannenkoek nóg lekkerder maakt, namelijk: chocolade! Samen met Nutella en wat verse aardbeien heb je het perfecte ontbijt voor het weekend op tafel staan.

Pannenkoeken om je vingers bij af te likken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de chocoladepannenkoeken:

  • Zeef het volkoren speltmeel, wat zout en de cacaopoeder in een grote kom. Meng met een spatel door elkaar.
  • Breek het ei in de kom en schenk de halfvolle melk erbij. Klop met een garde tot een egaal beslag.
  • Verhit een klontje ongezouten roomboter in een pan en schep hier wat beslag in. Draai de pan tot het beslag over de gehele bodem is uitgestreken.
  • Bak tot de bovenzijde droog is, draai de pannenkoek om en bak ± 2 minuten tot de pannenkoek gaar is.
  • Met dit beslag kan je ongeveer zes chocoladepannenkoeken in totaal maken.
  • Snijd ondertussen de verse aardbeien in stukjes en zet apart.
  • Smeer een zijde van een chocoladepannenkoek in met Nutella en verdeel over de helft wat verse aardbeien.
  • Rol de pannenkoeken op.
  • Serveer de pannenkoeken eventueel met nog wat verse slagroom.
  • Geniet ervan!

Bekijk hieronder de video met volledige uitleg:

Lees ook: Recept: super snelle gevulde omelet met roomkaas en avocado

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Videostill YouTube Allerhande