Rode wijn maakt je chocoladebrownie nog lekkerder
Het geldt niet voor iedereen, maar veel vrouwen zijn wel blij te maken met een glas rode wijn en chocoladebrownies. Sta jij wel open voor een nieuwe smaaksensatie waar beide lekkernijen in terugkomen? Las dan een bakdag in en maak deze chocoladebrownies met rode wijn en cranberry’s.
Dit heb je nodig:
- 180 milliliter rode wijn
- 60 gram cranberry’s
- 160 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 120 gram roomboter + extra om in te vetten
- 170 gram pure chocolade
- 3 grote eieren
- 250 gram suiker
- 50 gram cacaopoeder
Zo maak je het:
- Doe de rode wijn en cranberry’s in een kleine kom en laat dit 30 tot 60 minuten in de kom zitten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vierkant bakblik van 20 bij 20 centimeter in.
- Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom met de zout en roer. Zet apart.
- Smelt de boter en chocolade au bain marie en roer tot de twee zijn vermengd.
- Haal het chocolademengsel van het vuur en klop een voor een de eieren hierin. Is de chocolade nog heel heet? Wacht dan 5 minuten met het toevoegen van de eieren.
- Voeg daarna de suiker en cacaopoeder toe en roer goed.
- Schenk daarna de rode wijn en cranberry’s bij het geheel en roer opnieuw.
- Doe het mengsel daarna in het blik en zet het 50 tot 55 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de brownie daarna 30 minuten koelen in het blik. Verwijder daarna het bakblik en laat de brownie nog verder koelen. Snijd de brownie daarna in stukken.
Geniet ervan.
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Cookie Named Desire | Beeld: Videostill YouTube Shared Food