Ingrediënten
  • 120 gram pure chocolade + 110 gram pure chocolade
  • 240 gram cottage cheese/Hüttenkäse
  • 120 milliliter ahornsiroop
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 grote eieren
  • 65 gram cacaopoeder
  • 50 gram amandelbloem
  • Snufje zout
  • 60 milliliter slagroom
Sabine
40 min.
9 pers.
Ingrediënten
  • 120 gram pure chocolade + 110 gram pure chocolade
  • 240 gram cottage cheese/Hüttenkäse
  • 120 milliliter ahornsiroop
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 grote eieren
  • 65 gram cacaopoeder
  • 50 gram amandelbloem
  • Snufje zout
  • 60 milliliter slagroom

En ze zijn ook nog eens glutenvrij

Veel mensen gebruiken Hüttenkäse als beleg voor op de boterham of om cloudbread van te maken. De kwarkachtige kaassoort wordt vaak gebruikt voor hartige bereidingen, maar je kunt het ook prima gebruiken om brownies van te maken. Sterker nog: het zorgt voor een verrukkelijk resultaat.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een bakblik van 20 bij 20 cm in.
  • Doe de Hüttenkäse in een keukenmachine en zet de keukenmachine aan tot alle brokjes fijn zijn en er een soort ricotta ontstaat.
  • Smelt 60 gram van de chocolade in een grote kom en voeg de Hüttenkäse toe. Roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd. Voeg daarna ook de ahoornsiroop, eieren en vanille extract toe. Roer opnieuw.
  • Zeef de amandelbloem, cacao en het zout in de kom en roer.
  • Snijd de overige 60 gram van de chocolade in kleine stukjes en roer dit door het deeg.
  • Schenk het chocoladebrowniemengsel in het bakblik en bak de brownie in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat daarna goed afkoelen.
  • Maak de ganache door de 110 gram overgebleven chocolade te smelten. Verwarm daarna de slagroom in de magnetron. Pas op: de slagroom mag niet koken, het moet slechts verwarmd worden. Doe de slagroom en chocolade bij elkaar en roer.
  • Smeer de chocoladeganache over de brownie en snijd de brownie daarna in 9 gelijke stukken.

Lees ook: Perfecte als lunch: deze hartige muffins met hüttenkäse en pesto!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Wyldflour | Beeld: Pexels