Laat de olijfolie je niet afschrikken
Dat je zonnebloemolie in een cake kunt gebruiken, gaat er bij de meesten wel in. Maar olijfolie? Dat is wel heel wat anders. Toch is olijfolie helemaal geen gekke keuze als je een chocoladecake bakt. De cacao die je gebruikt voor de cake is erg bitter en de olijfolie geeft het geheel een zachte, rijke smaak. Nieuwsgierig geworden naar deze heerlijke chocolade olijfoliecake? Bakken dan maar!
Gebruik voor dit recept een milde olijfolie.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de chocolade olijfoliecake:
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Zeef de cacaopoeder in een kom en voeg daar het gekookte water aan toe. Roer tot een semi-dikke, maar soepele pasta ontstaat.
- Doe in een andere kom de amandelbloem en voeg daar baksoda en een snufje zout aan toe en mix kort.
- Doe in een grote kom de suiker en voeg daar de olijfolie aan toe. Breek drie eieren in de kom en klop net zo lang tot het beslag de structuur van mayonaise aanneemt. Roer daarna het cacaowater door het beslag. Voeg daarna ook de droge ingrediënten toe en roer opnieuw.
- Vet een tulband (of een andere cakevorm) in en schenk het beslag erin.
- Bak de cake in 40 tot 45 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en maak ondertussen je ganache (de garnering voor de cake).
- Smelt de chocolade au bain-marie en roer de slagroom door de chocolade.
- Haal de cake wanneer die afgekoeld is uit de tulband en schenk de chocolade over de cake. Laat even afkoelen en serveer daarna.
Lees ook: Recept: zelf witte chocolade maken
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Nigella | Beeld: Unsplash