Ingrediënten
  • 360 milliliter sterke koffie, afgekoeld
  • 100 gram cacao, ongezoet
  • 260 gram bloem
  • 2 theelepels baksoda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Zout
  • 500 gram kristalsuiker
  • 4 grote eieren
  • 230 gram mayonnaise
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 200 gram chocoladedruppels
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 20 milliliter slagroom
  • 180 gram roomboter
  • 500 gram poedersuiker
Christel
Ingrediënten
  • 360 milliliter sterke koffie, afgekoeld
  • 100 gram cacao, ongezoet
  • 260 gram bloem
  • 2 theelepels baksoda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Zout
  • 500 gram kristalsuiker
  • 4 grote eieren
  • 230 gram mayonnaise
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 200 gram chocoladedruppels
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 20 milliliter slagroom
  • 180 gram roomboter
  • 500 gram poedersuiker

Het klinkt een beetje vreemd, maar het is overheerlijk

Als wij een chocoladetaart maken, denken we voornamelijk aan cacao, eieren, bloem en suiker -best veel suiker. Het laatste wat we door het beslag zouden doen is mayonaise. Toch is het een aanrader om het eens te proberen. Door de mayonaise krijgt de taart een luchtige textuur. En als je erbij nadenkt, mayonaise is voornamelijk gemaakt van ei, dus vies zal het zeker niet zijn!

Wie niet waagt, wie niet wint.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Dit is een taart die bestaat uit drie lagen. Wil jij een simpele taart maken die niet bestaat uit meerdere lagen? Halveer dan de hoeveelheden van de ingrediënten.

Hoe maak je de chocolade-mayonaisetaart?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en vet drie taartvormen in of één taartvorm als je een kleinere taart maakt.
  • Zeef de cacao en roer door de koffie.
  • Doe de bloem, baksoda, bakpoeder en een snufje zout in een kom en roer goed.
  • Doe de suiker en eieren in een andere kom en mix dit met een handmixer tot een luchtig geheel.
  • Voeg mayonaise en vanille-extract toe en mix het tot een egaal mengsel.
  • Voeg beetje bij beetje de koffie en de bloem toe aan het suikermengsel en blijf ondertussen mixen.
  • Verdeel het beslag over de taartvormen en bak de taarten gaar in 25 minuten. Bak je een taart die niet bestaat uit lagen? Dan moet de taart zo’n 35 tot 40 minuten in de oven.
  • Laat de taart(en) volledig afkoelen en maak ondertussen de vulling.
  • Voeg de siroop en slagroom toe aan de chocoladedruppels en smelt met intervallen van 15 seconden de chocolade in de magnetron. Je kunt de chocolade ook au bainmarie smelten.
  • Roer de chocolade goed door.
  • Doe de boter, een snufje zout, poedersuiker en vanille-extract in en kom en mix dit net zo lang tot er een luchtig geheel is ontstaan.
  • Voeg de chocolade toe aan het botermengsel en vermeng dit goed.
  • Smeer de bovenkant van een taart in met het chocolademengsel en leg de andere taart hierop. Doe dit ook met de twee andere taarten. Smeer met het overgebleven chocolademensgel de zijkanten in van de taart. Als je een simpelere taart maakt, hoef je het chocolademengsel alleen over de bovenkant en zijkant te verdelen.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Appeltaart met Baileys, kaneel en karamel

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Southern Living | Beeld: videostill