Zo voeg je meteen wat extra vitamine C aan je brood toe
Chocolade is voor ons een zoete zonde, we kunnen het altijd wel eten. Helaas is chocolade niet altijd goed voor je. Gelukkig kun je als zoetekauw je chocoladetrek toch stillen door dit chocolade-courgettebrood te maken.
Door courgette toe te voegen aan je chocoladebrood krijg je meteen wat extra groenten binnen. Courgette en chocolade klinkt wellicht niet als een gouden combinatie, maar de courgette heeft vrijwel geen invloed op de smaak (van chocolade). Door de kleine komkommerachtige pompoen toe te voegen aan je chocoladebrood hoef je bovendien niet bang te zijn dat je brood droog wordt.
Wat heb je nodig?
- 130 gram bloem
- 50 gram cacao
- 160 gram chocolate chips
- Snufje zout
- Snufje bakpoeder
- Snufje kaneel
- Eetlepel oploskoffie
- 2 eieren
- 120 milliliter zonnebloemolie
- 200 gram suiker
- 1 grote courgette
- 2 eetlepels vanille extract
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in.
- Roer de bloem, cacao, bakpoeder, zout, kaneel, chocolate chips en koffiepoeder in een kom.
- Klop de suiker en eieren in een andere kom voor ongeveer twee minuten. Rasp de courgette en voeg deze samen met de vanille extract en zonnebloemolie toe aan het eiermengsel en roer dit tot een geheel.
- Voeg de droge ingrediënten aan het courgettebeslag toe en schep dit net zo lang om tot er een gelijkmatig beslag is.
- Schenk het beslag in de vorm en zet deze voor ongeveer een uur in de oven.
- Serveer de chocolade-courgettebrood koud.
Probeer ook:
Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Pixabay