De koningin is gek op chocolade
De voormalige chef-kok van koningin Elizabeth, Darren McGrady, weet precies wat de koningin wel en niet lekker vindt. Zo eet de koningin liever geen knoflook en snoept ze regelmatig een dropscone. Iets waar ze echter helemaal dol op is, is chocolade-biscuitcake.
Het is enorm simpel om te maken!
Chocolade-biscuitcake
McGrady liet weten dat hij tijdens zijn werk voor de koningin vaak diverse taarten maakte, maar dat de koningin daar meestal maar een klein puntje van nam. Het personeel mocht de taarten vervolgens opeten. Maar van de chocolade-biscuitcake kreeg koningin Elizabeth nooit genoeg. “De chocolade-biscuitcake is de enige lekkernij waar ze elke dag een stukje van neemt, tot-ie op is. Ze neemt elke dag een klein stukje, tot er nog maar een minipuntje over is. Maar ook dat stukje eet ze op.”
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Vet een taartvorm (15 cm) of een cakevorm in met boter.
- Breek de theebiscuits in stukjes en zet apart.
- Doe de boter en suiker in een kom en mix het tot een luchtig geheel.
- Smelt de pure chocolade en voeg het botermengsel toe. Blijf continu roeren.
- Voeg het ei toe als het chocoladebotermengsel egaal is geworden. Roer goed door.
- Vouw de koekjesstukjes door het chocolademengsel. Doe dit net zo lang tot alle stukjes koek zijn bedekt met de chocolade.
- Doe het chocolademengsel in de taartvorm. Probeer het zo goed mogelijk aan te drukken dat er geen gaten meer zijn. Zet de taartvorm 3 uur in de koelkast. Haal de chocolade-biscuitcake uit de vorm.
- Smelt de overgebleven pure chocolade au bain marie en schenk dit gelijkmatig over de chocolade-biscuitcake heen. Laat even opstijven.
- Geniet ervan!
- Variatietip: ook erg lekker met wat walnoten bovenop de taart!
Ook lekker: Op deze bijzondere manier eet koningin Elizabeth een banaan
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Today | Beeld: Videostill YouTube, Home Cooking Adventure