Desy

Chocolade-pindakaasfudge met maar drie ingrediënten!

Ben jij ook zo’n fan van snickers? En kun je niet van het bakje chocoladepinda’s afblijven? Dan is dit recept écht iets voor jou! Haal de chocola en de pindakaas maar vast uit de kast, want jij eet vanavond chocolade-pindakaasfudge!

Chocolade en pinda’s zijn als Bonnie en Clyde: het één kan niet zonder het ander. Geen wonder dus dat Snickers en een boterham met pindakaas en hagelslag zo mateloos populair zijn! Ben jij ook zo’n fan van deze combi? Maak dan eens deze chocolade-pindakaas fudge. Echt om je vingers bij af te likken! De lekkere snack bevat maar drie ingrediënten én is binnen drie minuten klaar. Zo zet je met weinig tijd en weinig ingrediënten een heerlijke en smaakvolle snack op tafel. Kijk voor het recept op de volgende pagina!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram pure chocolade (of melkchocolade)
  • 300 gram kokosmelk
  • twee grote eetlepels pindakaas

Zo maak je het:

Laat de chocolade au bain marie smelten (zet een pan met kokend water op het vuur en zet hier een kom met de chocolade bovenop). Schep, zodra de chocolade helemaal gesmolten is, de pindakaas erbij. Voeg de kokosmelk toe. Laat dit op een zacht vuur staan en roer tot er een glad mengsel is ontstaan. Laat het mengsel ongeveer vijf minuten afkoelen. Neem een vierkante of rechthoekige schaal (bijvoorbeeld een ovenschaal), bekleed deze met bakpapier en schep hier het mengsel in. Laat dit minimaal drie uren harden in de koelkast (het liefst langer!). Snijd hierna de fudge in stukjes.

Tip: serveer de fudge eens met slagroom of karamelsaus! 

Beeld: Videostill YouTube