Ingrediënten
  • 1 knoflookteen
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 gepelde tomaten uit blik
  • 100 milliliter ketchup
  • 100 milliliter water
  • 20 milliliter azijn
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel wok- of arachideolie
  • 1 wortel
  • 30 gram champignons
  • 12 rauwe gamba’s, gepeld
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 eieren
  • 30 gram erwten
  • 2 theelepel sesamolie
Maayke
25 min.
2 - 3 pers.
Ingrediënten
  • 1 knoflookteen
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 gepelde tomaten uit blik
  • 100 milliliter ketchup
  • 100 milliliter water
  • 20 milliliter azijn
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel wok- of arachideolie
  • 1 wortel
  • 30 gram champignons
  • 12 rauwe gamba’s, gepeld
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 eieren
  • 30 gram erwten
  • 2 theelepel sesamolie

Maak de traditionele foe yong hai eens met gamba’s in plaats van kip

Foe yong hai, wie kent het niet. Bij elk maandmenu bij de afhaalchinees staat dit heerlijke Chinese gerecht er wel bij. In veel gevallen wordt het gerecht gemaakt van ei, tomatensaus en kip. Er zijn sommige Chinese restaurants die het gerecht ook aanbieden met varkensvlees of garnalen in plaats van kip. Wil je dit ook thuis maken? Dat kan heel gemakkelijk met dit simpele recept voor Chinese foe yong hai met gamba’s.

Zo maak je zelf de lekkerste Chinese foe yong hai met gamba’s.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediënten onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Maak eerst de saus. Voeg een scheutje sesamolie in een steelpannetje.
  • Voeg de geperste knoflook en de helft van de gesnipperde ui toe, bak tot geurig.
  • Haal de gepelde tomaten door een zeef om het vocht te verwijderen. Snijd ze in kleinere stukken.
  • Doe de tomaten in het steelpannetje en laat 1 minuut meekoken.
  • Voeg de ketchup en het water toe en laat op laag vuur 10 minuten pruttelen.
  • Meng in een klein schaaltje de maizena met wat water en roer door. Voeg toe aan de saus, roer door, haal de saus door de zeef en schenk terug in de pan.
  • Roer de bruine suiker en azijn door de saus.
  • Maak nu het eiergerecht. Verhit een wokpan op hoog vuur met de wok- of arachideolie.
  • Snijd de wortel en champignons in plakken en verwijder de darmkanalen van de gamba’s.
  • Voeg de andere helft van de gesnipperde ui, wortel en champignons toe aan de wokpan. Roerbak 1 minuut.
  • Schep de gamba’s erdoor en roerbak nogmaals 40 seconden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur lager en roer de 4 eieren en erwten erdoor. Blijf roeren tot de eieren beginnen te stollen.
  • Schep het eiergerecht in een grote schaal, besprenkel met sesamolie en schenk de tomatensaus erover. Serveer direct.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: 5 manieren om je bami van de afhaalchinees lekkerder te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Videostill YouTube