Naomi

Je hoeft voor Pisang Goreng niet meer naar de Chinees!

Moest jij ze vroeger ook tot het laatst bewaren? Vaak zat je dan al vol en paste de gebakken banaan er eigenlijk niet meer bij. Zonde! Gelukkig kan je ze heel gemakkelijk zelf maken en hoeft niemand meer voor je te beslissen wanneer je ze mag eten. Maak deze overheerlijk Pisang Goreng en de hele tafel zal denken dat je stiekem even langs de Chinees bent gerend. 

Wij weten gelukkig beter.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 200 milliliter melk
  • 4 bananen
  • frituurolie

Wat moet je doen?

  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker, ei en een snufje zout samen tot een glad beslag. Het beslag moet niet te dun zijn, dus voeg niet alle melk tegelijkertijd toe aan het beslag, maar doe dit tot het beslag de juiste dikte heeft. Het kan zijn dat er wat melk overblijft.
  • Verwarm de frituurpan voor op 180 graden. Snijd de banaan door de helft en schep door het beslag.
  • Doe de bananen rechtstreeks vanuit de beslagkom in de friteuse en bak ze totdat ze goudbruin en knapperig zijn/
  • Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier en en eet smakelijk!

Lees ook: Met dit recept kan iedereen die heerlijke Chinese tomatensoep maken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Boodschappen.nl | Beeld: Pisang Goreng door tacowitte  onder de licentie CC BY 2.0