Desy

Chili is ook heerlijk zonder vlees!

Chili con carne is natuurlijk hartstikke lekker, maar voor zowel mens als dier en milieu is het best goed om af en toe een vegetarische dag in te plannen. En dat dat helemaal niet ‘saai’ of ‘minder lekker’ hoeft te zijn bewijst deze heerlijke chili sin carne!

Dit heb je nodig voor 3 á 4 personen:

  • 300 gram rijst
  • 1 blik kidneybonen, 400 gram
  • 1 blik kikkererwten, 400 gram
  • 1 zoete aardappel
  • 1 ui
  • 1/2 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje kastanjechampignons, 250 gram
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree, 70 gram
  • 1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! chili con carne

Zo maak je het:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de kidneybonen en de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Schil de zoete aardappelen en snijd hem in stukken. Pel de ui en snipper deze. Snijd de prei in ringen, de paprika in blokjes en de champignons in stukjes.
  • Verhit olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui glazig. Voeg de paprika en de prei toe en bak even kort mee. Doe dan de zoete aardappel en de champignons in de pan en roerbak alles twee minuten.
  • Meng de tomatenpuree en de kruidenmix erdoorheen en giet 300 milliliter water in de pan. Breng al roerend aan de kook en laat acht minuten zachtjes doorkoken totdat de zoete aardappel gaar is.
  • Voeg de uitgelekte kidneybonen en de kikkererwten toe en schep door elkaar. Verwarm de bonen en erwten mee door het geheel nog even op laag vuur te verwarmen. Serveer met rijst, verse koriander en crème fraîche.

Toch zin in chili con carne? Met dit recept maak je de lekkerste!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: videostill Flair