Dit heb je nodig:
- 2 uien
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 600 gr rundergehakt
- 2 rode of gele paprika’s
- 800 gram gepelde tomaten
- 1,5 kilo bruine bonen
- 2 theelepels chilipoeder
- 300 gram yoghurt
- 15 gram koriander
Zo maak je het:
Pel de uien en snipper deze. Verhit de olie in een grote wok of koekenpan en fruit hierin de uien tot ze glazig en bruin worden. Pers twee teentjes knoflook boven de pan en bak even mee. Voeg het gehakt in gedeelten toe en rul dit ongeveer vijf minuten. Snijd de paprika in stukjes en voeg dit samen met de tomaten toe aan de pan. Maak de tomaten kapot met een vork of een lepel. Lek de bonen uit in een vergiet en voeg dit toe aan de pan. Breng op smaak met zout, peper en chilipeper en breng aan de kook. Laat ongeveer twintig minuten stoven. Snijd ondertussen de koriander fijn en voeg dit toe aan de yoghurt. Pers de resterende knoflook hierboven en breng op smaak met peper en zout. Serveer de chili met de korianderyoghurt en rijst. Eet smakelijk!
Pagina 2/2
Beeld: Videostill