Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram gehakt
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 rode ui, versnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 150 gram jalapeñoplakjes uit een pot, fijngesneden
  • 1 verse jalapeñopeper, fijngesneden
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 240 milliliter room
  • 125 gram cheddar, geraspt
  • 300 gram belegen kaas, geraspt
  • Koriander, ter garnering
  • Tortillachips om te serveren
Sabine
20 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram gehakt
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 rode ui, versnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 150 gram jalapeñoplakjes uit een pot, fijngesneden
  • 1 verse jalapeñopeper, fijngesneden
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 240 milliliter room
  • 125 gram cheddar, geraspt
  • 300 gram belegen kaas, geraspt
  • Koriander, ter garnering
  • Tortillachips om te serveren

Geen chili con carne, maar chile con queso

Zelfs degenen die het liefst alleen Hollandse kost eten, hebben weleens van chili con carne gehoord. Het bonengerecht met gehakt gaat er bij velen wel in, maar wist je dat er ook een kaasvariant bestaat van het gerecht? Het lijkt veel op het klassieke gerecht, maar in dit gerecht worden de bonen vervangen door kaas. Heel veel kaas.

Chile con queso is ideaal om tortilla’s in te dippen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verhit olijfolie in een ruime pan.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg daarna de chilipoeder toe en schep even om.
  • Voeg de rode ui en knoflook toe en laat nog 2 minuutjes opstaan. Roer ondertussen af en toe.
  • Voeg daarna de jalapeños en tomaten toe. Roer opnieuw. Breng aan de kook en zet het vuur daarna laag.
  • Voeg de room en cheddarkaas toe. Roer tot het is gesmolten.
  • Schenk het mengsel over in een ovenbestendige schaal en verdeel de geraspte kaas over het gerecht. Grill ongeveer 5 minuten in de oven tot de kaas licht is gebruind en gesmolten.
  • Garneer met wat verse koriander en jij en je gasten kunnen de tortilla’s in de chile con queso dippen.

Lees ook: Recept: Franse uiendipsaus

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jo Cooks | Beeld: Videostill Jo Cooks