Desy

De cheesecakerolletjes zijn geschikt voor iedere gelegenheid!

Ben je nog op zoek naar een lekker hapje of heb je een verjaardag op de planning staan en heb je geen zin in het bakken van een taart? Deze cheesecakerolletjes zijn dan uitermate geschikt; je hebt er maar zes ingrediënten voor nodig en hebt ze zo op tafel staan!

Dit heb je nodig:

  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 2 eetlepels suiker
  • 225 gram roomkaas
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 blikken croissantdeeg voor 6 croissants, 250 gram elk

Zo maak je het:

  • Doe 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel kaneel in een klein kommetje en zet dit aan de kant. Doe de roomkaas in een beslagkom en mix dit met een handmixer zacht en romig. Voeg de suiker en 1 theelepel vanille-extract toe en mix tot een glad geheel.
  • Bestuif een oppervlak met een beetje bloem en rol het croissantdeeg uit. Rol het voorzichtig uit tot het ongeveer 1,5 centimeter langer is. Snijd ieder stuk deeg in zes vierkanten. In totaal krijg je dus 12 vierkantjes deeg.
  • Schep op ieder stukje deeg in het midden 1 eetlepel van de roomkaasvulling en smeer dit in de lengte uit. Niet over het hele oppervlak van het deeg: je moet hem nog oprollen! Rol nu de stukjes deeg over de vulling heen op. Trek daarbij zachtjes aan de uiteinden van het rolletje zodat deze iets langer wordt.
  • Verhit olie in een diepe pan en plaats de rolletjes in de hete olie. Frituur aan één kant 30 tot 60 seconden en rol dan om; frituur tot het rolletje goudbruin is. Haal uit de hete olie, plaats op een bord bekleed met keukenpapier en strooi er direct het kaneel-suikermengsel overheen. Laat even afkoelen.

Lees ook: Deze appeltaartrolletjes maak je met maar een paar ingrediënten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Pillsbury | Beeld: videostill