Ingrediënten
  • 200 gram witte chocolade
  • 3 eetlepels gelatine of agar agar
  • 250 gram chocoladekoekjes, verkruimeld
  • 80 gram boter, gesmolten
  • 500 gram roomkaas
  • 115 gram kristalsuiker
  • 150 milliliter Baileys
  • 300 milliliter slagroom
  • 150 gram Maltesers
  • 250 gram Maltesers ter decoratie
Christel
50 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram witte chocolade
  • 3 eetlepels gelatine of agar agar
  • 250 gram chocoladekoekjes, verkruimeld
  • 80 gram boter, gesmolten
  • 500 gram roomkaas
  • 115 gram kristalsuiker
  • 150 milliliter Baileys
  • 300 milliliter slagroom
  • 150 gram Maltesers
  • 250 gram Maltesers ter decoratie

Met wie wil jij dit binnenkort maken?

Witte chocolade, Baileys en Maltesers, wij zijn er dol op. We nuttigen deze lekkernijen regelmatig en zijn het nog steeds niet zat. Als je deze drie traktaties met elkaar combineert heb je een hemels hapje! Deze cheesecake met witte chocolade, Baileys en Maltesers is niet te weerstaan. 

Deze taart is ook nog eens makkelijk om te maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de witte chocolade-cheesecake met Baileys en Maltesers?

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat afkoelen.
  • Doe de gelatine of agar agar in een kommetje en voeg 60 milliliter water toe. Roer door en laat zo’n 2 minuten staan. Zet het kommetje in een grotere kom waar heet water in zit. Zorg ervoor dat het hete water niet in het kommetje met de gelatine komt. Laat het kleine kommetje in het water staan, zodat de gelatine of agar agar door de warme helemaal kan oplossen in het water.
  • Bekleed een taartvorm van zo’n 20 á 23 centimeter in met bakpapier en vet de zijkant in.
  • Doe de verkruimelde chocoladekoekjes en de boter in een kom en roer door.
  • Verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig in de taartvorm en druk goed aan. 
  • Doe de roomkaas, kristalsuiker en Baileys in een kom en mix dit met een handmixer tot een egaal geheel.
  • Voeg de gelatine of agar agar toe en roer opnieuw.
  • Klop de slagroom tot pieken. Voeg de slagroom en witte chocolade toe aan het Baileys mengsel en roer tot alles goed is vermengd.
  • Roer als laatst 150 gram Maltesers door het mengsel.
  • Doe het mengsel in de taarvorm en verdeel de rest van de Maltesers over de bovenkant.
  • Zet de taart minstens 6 uur in de koelkast.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: kokospannenkoekjes met glazuur en kokosrasp

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Bake Play Smile | Beeld: videostill