Sabine

Een overheerlijke tosti!

Een tosti met een plak kaas (of meerdere plakken kaas) ertussen is een hemels hapje voor elke kaasfan. Maar een tosti is minstens net zo lekker wanneer je een zoete variant klaarmaakt. Wil je de allerlekkerste zoete tosti maken? Ga dan voor deze cheesecake tosti!

Dit heb je nodig voor 2 porties:

  • half ongesneden zuurdesem brood
  • 100 gram naturel roomkaas, op kamertemperatuur
  • 125 gram aardbeien, fijngesneden
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 milliliter room
  • 2 eieren
  • boter

Zo maak je het:

  • Doe de roomkaas in een kom en klop het los en luchtig. Voeg de gesneden aardbeien en vanille-extract toe en roer opnieuw tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd en de roomkaas roze kleurt door de aardbeien.
  • Snijd twee dikke plakken van het zuurdesem brood, de plakken moeten ongeveer 4 centimeter dik zijn. Gebruik daarna een dun mesje om van boven een diepe snee te maken in het broodje zodat een ‘zakje’ ontstaat. Vul deze zakjes daarna met de roomkaasvulling.
  • Klop de eieren los in een kom en voeg daarna de room toe. Roer tot de room met de eieren is vermengd.
  • Verhit een beetje boter in een ruime koekenpan. Dit het brood in het eimengsel tot het broodje volledig bedekt is met het eimengsel. Doe het in de pan en bak het aan elke kant tot het goudbruin wordt. Bak op een lage temperatuur, aangezien het broodje nogal dik is. Doe dit met beide broodjes.
  • Serveer eventueel met wat agavesiroop.

Lees ook: Met dit geheime ingrediënt maak je de lekkerste winterse cheesecake ooit

Fan van dit artikel? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: YouTube The Domestic Geek | Beeld: Videostill YouTube The Domestic Geek