Met deze taart steel je de show op elk feestje
Of het nu een verjaardag is of een andere gelegenheid waarbij je iets te vieren hebt, taart hoort erbij! En wat is er nu lekkerder dan een cheesecake met de all-time-favorite Tony’s Chocolonely karamel zeezout. Daarnaast is deze taart ook nog een supersnel klaar. Je hoeft hiervoor dus geen uren in de keuken te staan.
En een oven? Die heb je helemaal niet nodig voor deze Tony’s Chocolonely cheesecake!
Dit heb je nodig:
Voor de bodem:
- 85 gram Maria biscuits, verkruimeld
- 35 gram bruine suiker
- 30 gram boter, gesmolten
Voor de cheesecake:
- 2 chocoladerepen Tony Chocolonely® karamel zeezout
- 300 milliliter slagroom
- 400 gram Monchou of roomkaas
- 100 gram roomboter
- 3 blaadjes gelatine
Zo maak je de cheesecake:
- Bekleed een springvorm met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en meng dit tot een geheel.
- Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Voeg de slagroom in een kom en klop tot het net-niet stijf is. Meng vervolgens de roomkaas erdoor.
- Smelt anderhalf reep Tony’s Chocolonely in de magnetron (om de ± 20 seconden goed doorroeren) tot de chocolade helemaal gesmolten is. Meng de chocolade door de slagroom met roomkaas.
- Week de 3 gelatineblaadjes en meng dit vervolgens met een klein scheutje kokend water zodat de gelatine smelt. Roer de gelatine door het slagroom- en chocolademengsel.
- Schenk de mix over de bodem in de springvorm. Zet in de koelkast en laat de taart minimaal 3 uur opstijven.
- Decoreer de cheesecake tenslotte met nog wat overgebleven stukken Tony’s Chocolonely, nootjes en/of karamelsaus.
Lees ook: Deze pindakaastaart is een droom die uitkomt
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: JAN Magazine | Beeld: videostill, YouTube Gretchen’s Bakery