Sabine

Deze cheesecake is verrukkelijk!

Velen denken rond de feestdagen net even iets minder aan gezond eten en overschrijden de dagelijks aanbevolen suikerhoeveelheid enorm. Niet iedereen kan zich dat echter permitteren, zoals mensen met bijvoorbeeld suikerziekte. Wil (of moet) jij deze kerst op de suikers letten? Probeer deze cheesecake dan eens. Het is superlekker en suikerarm. 

Dit heb je nodig voor de bodem:

  • 190 gram amandelbloem
  • 75 gram gesmolten boter
  • 2 eetlepels erythritol-poeder (een suikervervanger, in Nederlandse kookwebshops verkrijgbaar)
  • 1 theelepel vanille-extract

Dit heb je nodig voor de cheesecake vulling:

  • 950 gram roomkaas
  • 250 gram erythritol-poeder
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met een doorsnede van ongeveer 20 centimeter met bakpapier of vet de bodem in.
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en roer goed tot alles met elkaar is vermengd. Het deeg zal wat kruimelig worden.
  • Verspreid het deeg gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Gebruik de bolle kant van een lepel om het aan te drukken.
  • Bak de taartbodem daarna in 10 tot 12 minuten licht goudbruin in de oven. Laat het daarna minstens tien minuten koelen. Maak ondertussen de vulling. De oven kun je aanlaten.
  • Klop de roomkaas luchtig in een grote kom en roer daarna de erythritol door het beslag. Roer de eieren daarna een voor een door het beslag. Voeg als laatst het citroensap en het vanille-extract toe.
  • Schenk het beslag in de taartvorm en zet de taart daarna in de oven. Bak de cheesecake in 45 tot 55 minuten halfgaar. De randen moeten vrij stevig zijn, maar de binnenkant mag een beetje zacht zijn.
  • Haal de cheesecake uit de oven en wacht tot het wat afkoelt, zet ‘m daarna minstens 4 uur in de koelkast.
  • Serveer het gebakje daarna met lekkere toppings zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen.

Lees ook: Deze suikerarme chocoladecake hoeft niet in de oven!

Fan van dit recept? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Whole Some Yum | Beeld: Pixabay