Om je vingers bij af te likken!
Voor cheesecake mag je ons ’s nachts wakker maken. Een punt van die romige taart is elke keer weer een feest voor de smaakpapillen. Helaas is het niet zo goed voor de lijn. Wil je wel de lusten maar niet de lasten? Maak dan eens deze variant die een stuk minder vet is.
Wat heb je nodig voor 1 cheesecake?
- 250 gram digestieve koekjes, verkruimeld
- 3 eetlepels melk
- 500 gram light roomkaas
- 110 gram honing
- 550 gram Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 1 eetlepel vanille-extract
- 2 eetlepels maizena
- vers fruit naar keuze
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de koekkruimels in een kom en voeg de melk toe. Roer tot een geheel.
- Doe de koekkruimels in een taartvorm en druk dit goed aan.
- Zet de taartvorm in de oven en bak 15 minuten.
- Haal de taartvorm uit de oven en verwarm de oven daarna voor op 150 graden.
- Klop de roomkaas los met een garde en roer de honing erdoorheen.
- Schep de Griekse yoghurt door het roomkaasmengsel.
- Voeg de eieren, maizena en vanille-extract toe en roer door het beslag.
- Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm.
- Bak de cheesecake 60 minuten in de oven.
- Laat de cheesecake volledig afkoelen en serveer met vers fruit.
- Geniet ervan!
Lees ook: Wil je beter slapen? Drink dan eens deze smoothie voor je onder de wol kruipt
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Pixabay