Ingrediënten
  • Voor de cheesecake:
  • 220 gram bruine suiker
  • 3 grote eieren
  • 60 gram zure room
  • 2 eetlepels patentbloem
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 theelepel zout
  • 300 gram roomkaas
  • Voor de bodem:
  • 200 gram Digestive-koekjes, gehakt
  • 5 eetlepels gesmolten boter
  • 50 gram bruine suiker
  • Een snufje zout
  • Voor de pecan topping:
  • 4 eetlepels boter
  • 100 gram bruine suiker
  • Een halve eetlepel kaneel
  • 60 milliliter slagroom
  • 220 gram pecannoten, gehakt
  • Een snufje zout
Roos
25 + 300 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • Voor de cheesecake:
  • 220 gram bruine suiker
  • 3 grote eieren
  • 60 gram zure room
  • 2 eetlepels patentbloem
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 theelepel zout
  • 300 gram roomkaas
  • Voor de bodem:
  • 200 gram Digestive-koekjes, gehakt
  • 5 eetlepels gesmolten boter
  • 50 gram bruine suiker
  • Een snufje zout
  • Voor de pecan topping:
  • 4 eetlepels boter
  • 100 gram bruine suiker
  • Een halve eetlepel kaneel
  • 60 milliliter slagroom
  • 220 gram pecannoten, gehakt
  • Een snufje zout

Geef je cheesecake een upgrade met een knapperige pecan topping

Staat er een verjaardag op de planning? Skip dan eens die standaard appel- of slagroomtaart, maar ga voor een cheesecake. Geloof ons: je visite glimlacht alleen al bij het zien van deze taart. Want door de knapperige pecan topping is deze variant op de cheesecake echt een plaatje. Lekker én een lust voor het oog. Wat wil je nog meer? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de cheesecake met pecan topping:

  • Verwarm de oven voor op 165 °C. Vet een springvorm in met boter.
  • Voeg in een kom de digestive-kruimels, gesmolten boter, bruine suiker en zout bij elkaar. Roer het mengsel goed door elkaar en giet het vervolgens in de springvorm. Druk de bodem goed aan met een lepel.
  • Mix de roomkaas en bruine suiker met elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Vervolgens voeg je de zure room, bloem, vanille en zout erbij en mix je de boel goed door elkaar.
  • Giet het cheesecakemengsel op de bodem en bak de cheesecake voor 1 uur en 30 minuten. Het midden van de bovenkant mag nog een beetje schommelen. Zet de oven uit en laat de cheesecake nog een uur in de oven staan. Laat de taart vervolgens – in de springvorm – 5 uur of een hele nacht afkoelen.
  • Voor de pecantopping verwarm je de boter in een koekenpan. Giet zodra de boter smelt de bruine suiker erbij, tot de boel gaat bubbelen. Roer vervolgens de kaneel, zout, slagroom en pecannoten door het mengsel. Zet het vuur uit en laat de pecantopping even afkoelen. Giet het vervolgens over de afgekoelde cheesecake heen.
  • Geniet er van!

Ook lekker: Koolhydraatarme pindakaaskoekjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish