Deze cheesecake is gemaakt met witte chocolade en een bastognebodem.. Snel maken dus!

Desy
20 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram Bastogne koeken
  • 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 450 gram zachte roomkaas
  • 4 eieren
  • merg van 1 vanilleboon
  • 250 gram witte chocolade
  • 250 gram crème fraîche

Deze witte chocolade cheesecake is echt hemels!

Heb je een feestje of een verjaardag op de planning staan en wil je je gasten een bijzondere taart voorschotelen? Dan moet je deze cheesecake met witte chocolade en een bastognebodem van Cakeje Van Eigen Deeg eens proberen! Succes gegarandeerd.

Zo maak je het:

  • Bekleed een ronde springvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in.
  • Verkruimel de koekjes en doe in een kom.
  • Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door elkaar.
  • Bekleed de bodem van de vorm met het koekjesmengsel en druk goed plat.
  • Zet in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor 150 graden.
  • Laat de witte chocolade au bain marie smelten.
  • Doe de roomkaas in een kom en mix dit glad.
  • Voeg het merg van de vanilleboon toe en voeg één voor één de eieren toe terwijl je blijft mixen.
  • Voeg de crème fraîche toe aan de chocolade en roer door elkaar.
  • Voeg dan het chocolademengsel toe aan het beslag en mix ook dit goed door elkaar.
  • Haal de vorm uit de koelkast en giet het beslag in de vorm.
  • Doe 50-55 minuten in de oven en laat hem daarna volledig afkoelen.
  • Verwijder de springvorm en laat de cheesecake dan minimaal twee uren in de koelkast afkoelen. Eet smakelijk!

Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cakeje Van Eigen Deeg | Beeld: videostill