Ingrediënten
  • BANANENBROODBODEM:
  • 4 bananen, zo rijp mogelijk
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 1 ei
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 190 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • CHEESECAKEVULLING:
  • 910 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 240 milliliter melk
  • 1 eetlepel gelatinepoeder
  • karamelsaus, ter garnering 
Sanne
1 uur + 3,5 uur wachttijd min.
8-10 pers.
Ingrediënten
  • BANANENBROODBODEM:
  • 4 bananen, zo rijp mogelijk
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 1 ei
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 190 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • CHEESECAKEVULLING:
  • 910 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 240 milliliter melk
  • 1 eetlepel gelatinepoeder
  • karamelsaus, ter garnering 

Het beste van beide werelden

Cheesecake en bananenbrood zijn twee van onze favoriete lekkernijen. Een combinatie van die twee kan dan ook bijna niet misgaan. Deze taart heeft een heerlijke bodem van bananenbrood, met een daarbovenop een cheesecakevulling. Ga jij ‘m proberen? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Prak de bananen in een grote kom fijn met een vork.
  • Voeg de olie, het ei, de suiker en de vanille toe. Roer alles goed door elkaar. 
  • Voeg de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en kaneel toe. Roer door elkaar tot het een geheel is, maar meng niet te veel.
  • Giet het bananenbroodbeslag in een ingevette springvorm van 22 centimeter doorsnede. 
  • Zet de taartbodem in de oven en bak 30-40 minuten, tot de bovenkant stevig is.
  • Doe de roomkaas, suiker en vanille samen in een grote kom. Klop tot een geheel.
  • Zet de melk ongeveer 2 minuten in de magnetron, tot deze heet is. Voeg het gelatinepoeder toe aan de melk en roer snel tot de gelatine volledig is opgelost, ongeveer 5 minuten.
  • Roer het gelatinemengsel door de roomkaas tot een gladde massa.
  • Giet het cheesecakebeslag over het gebakken bananenbrood.
  • Zet de taart minstens 3 uur of een nacht in de koelkast. 
  • Haal de cheesecake uit de vorm en snijd hem in punten.
  • Besprenkel iedere punt met wat karamelsaus en serveer. 
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: red velvet cheesecake met Oreo-bodem

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty