Weer eens wat anders dan een zoete cupcake
Cheeseburger en cupcakes lijken in eerste instantie twee gerechten die totaal niet bij elkaar passen. Maar niets is minder waar! In deze cheeseburger cupcakes zit geen cake, fondant en slagroom. Nee, het is letterlijk een cheeseburger in cupcake-formaat. Een lekkere snack die binnen no time op tafel staat.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de cheeseburger cupcakes:
- Verwarm de oven voor op 350°C.
- Vet een muffinvorm in met de bakspray.
- Maak de helften van de hamburgerbroodjes plat met een deegroller. Leg de helft met de gesneden kant naar boven in de ingevette muffinvormpjes.
- Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en kook, al roerend, ongeveer 5 minuten tot de stukjes zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak dit door de uitjes. Blijf het geheel goed roeren en zorg ervoor dat het gehakt egaal bruin is. Ongeveer 6 minuten. Giet vervolgens het vet af.
- Doe het rundvleesmengsel terug in de pan en breng op smaak met knoflookpoeder, zout en peper.
- Verdeel het mengsel vervolgens over de hamburgerbroodjes en bedek elk met een kwart van cheddarkaas.
- Zet de muffinvorm ongeveer 10 minuten in de oven, tot de kaas smelt en de broodjes goudbruin zijn.
- Maak de cheeseburger cupcakes af met ketchup, mosterd, een augurk en besprenkel met sesamzaadjes.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Recept: koolhydraatarme hamburger-bowl
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill