Naomi

Het beste van beide werelden!

Er zijn van die dagen dat je het even niet zo nauw moet nemen met je dieetregels. Zo’n zogeheten cheatday kan heel fijn zijn en wat is er nou fijner om twee prachtige gerechten met elkaar te combineren? Cheeseburger en Beef Wellington zijn vandaag het slachtoffer. Wij waren in eerste instantie sceptisch maar wauw… Dit is zo lekker!  

Dit is genieten met het beste van beide werelden.

Wat heb je nodig? (voor 8 personen)

  • 800 gram mager gehakt
  • een halve ui
  • 100 gram augurkplakjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 stukjes cheddar
  • 1 groot vel bladerdeeg
  • 8 plakjes cheddar
  • 12 plakjes ontbijtspek, uitgebakken
  • 3 eigeel, geklutst
  • sesamzaadjes
  • zout

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het gehakt met de augurk, ui, knoflook en zout. Kneed dit goed door en vorm er dan een soort boomstam van.
  • Maak een kuil in het midden en druk hier de cheddarstukjes in. Vouw de boomstam nu weer dicht.
  • Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de cheddarplakjes en bacon op.
  • Leg nu de boomstam erop en vouw het bladerdeeg eromheen. Let er op dat het bladerdeeg geen gaten heeft en overal dicht is.
  • Smeer het eigeel met een kwastje over het bladerdeeg en besprenkel het met sesamzaadjes.
  • Bak het geheel gaar in 40 minuten.

Lees ook: Deze cheeseburger-uienringen met kaas zijn het perfecte borrelhapje

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: twisted | beeld: videostill Twisted