Ingrediënten
  • 2 eetlepels boter
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 8 takjes tijm
  • 450 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 250 gram tamme kastanjes, fijngehakt
  • 2 aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 1,25 liter groentebouillon
  • Snufje zout en peper
  • 1 theelepel komijn
redacteur
75 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels boter
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 8 takjes tijm
  • 450 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 250 gram tamme kastanjes, fijngehakt
  • 2 aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 1,25 liter groentebouillon
  • Snufje zout en peper
  • 1 theelepel komijn

Gebruik jij weleens kastanjes in je gerechten?

Kastanjes: als kind trokken we er in de herfst regelmatig op uit om ze te zoeken. We maakten er een sport van om zoveel mogelijk kastanjes te verzamelen en we gebruikten ze dan voor een leuke herfsttafel. Aan het eten van kastanjes dachten we destijds totaal niet. Maar de tamme varianten van de grote vrucht zijn juist perfect om mee te koken! Wij maakten er laatst deze romige champignon-kastanjesoep van. En dat was smullen geblazen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de champignon-kastanjesoep:

  • Smelt in een grote pan de boter en olie. Voeg de ui toe en bak 6 tot 7 minuten aan.
  • Voeg de knoflook, tijm en champignons toe. Bak mee en roer regelmatig (ca. 10 minuten). Voeg de kastanjes toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de aardappelen toe en giet de groentebouillon erbij. Gebruik wat zout en peper naar smaak. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat 25 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een glad geheel.
  • Zet de soep terug op het vuur en laat nog 5 minuten koken. Voeg de komijn toe er roer.
  • Serveer de soep warm. Geniet ervan!

Lees ook: Recept: geroosterde wortelsoep

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Cooking Foodie | Beeld: Videostill