Ingrediënten
  • 310 gram patentbloem
  • 50 gram bruine suiker
  • Halve theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 480 milliliter karnemelk
  • 110 gram ongezouten boter + 70 gram
  • 2 grote eieren
  • 165 gram geraspte wortelen
  • 130 gram roomkaas
  • 25 gram walnoten, fijn gesneden
  • Ahoornsiroop om te serveren
Sabine
30 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 310 gram patentbloem
  • 50 gram bruine suiker
  • Halve theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 480 milliliter karnemelk
  • 110 gram ongezouten boter + 70 gram
  • 2 grote eieren
  • 165 gram geraspte wortelen
  • 130 gram roomkaas
  • 25 gram walnoten, fijn gesneden
  • Ahoornsiroop om te serveren

Zo begint je dag zeker smakelijk!

De dag beginnen met een plak carrot cake doet menig wenkbrauw fronsen. De dag beginnen met pannenkoeken is daarentegen gedoogd, mits je niet elke dag een stapel naar binnen werkt. Wil je daarom in het vroegste van de ochtend genieten van de carrot cake sensatie? Maak dan deze verrukkelijke carrot cake pannenkoeken – uiteraard met een dot roomkaas.

Wie lust wel zo’n stapeltje pannenkoeken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de carrot cake pannenkoeken:

  • Doe de patentbloem, bruine suiker, nootmuskaat, baksoda en het bakpoeder, zout en kaneel in een kom en roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Doe in een aparte kom de karnemelk. Smelt 110 gram roomboter en doe het bij de karnemelk samen met de eieren. Klop het mengsel met een garde.
  • Schenk het karnemelkmengsel bij de kom met droge ingrediënten. Roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd en doe daarna de geraspte wortels erbij. Roer opnieuw goed.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep een paar flinke eetlepels van het beslag in de pan zodat het een pannenkoekje vormt. Laat bakken tot de bovenkant wat bubbeltjes laat zien, dit duurt ongeveer twee tot drie minuten. Draai daarna om en bak nog 1 tot 2 minuten. Zet apart en herhaal tot het beslag op is.
  • Serveer de pannenkoeken met een eetlepel roomkaas en verdeel wat ahoornsiroop en walnoten over de pannenkoeken.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: gember walnoten carrot cake

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty