Deze carrot cake-koekjes zou je ook als ontbijt kunnen eten
Als kind kon vaders of moeders ons in de ochtend echt niet altijd blij maken met een boterham met pindakaas. Koekjes voor het ontbijt, dat wilden we! We kregen het er als kind helaas niet door, maar met dit recept is het wél mogelijk. Handig als jij nu zelf (klein)kinderen hebt die de dag willen beginnen met een koekje.
Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de havermout, bloem, bakpoeder, kaneel, zout en gember in een kom en roer goed. Voeg daarna de geraspte wortel, noten en rozijnen toe.
- Doe in een andere kom de honing of ahoornsiroop en voeg daar de gesmolten kokosolie aan toe. Roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
- Schenk het siroopmengsel bij de droge ingrediënten en roer goed.
- Schep daarna twee eetlepels uit het beslag en rol hier een balletje van. Plaats op de bakplaat en druk een beetje aan (de koekjes moeten ongeveer anderhalve centimeter dik zijn). Doe dit tot je geen beslag meer over hebt.
- Bak de koekjes 15 minuten in de oven. Plaats de koekjes daarna op een rek en laat 10 minuten afkoelen.
- De koekjes blijven 2 dagen goed op kamertemperatuur en 5 dagen in de koelkast.
Tip: wil je voor een niet zo gezonde variant gaan? Meng dan poedersuiker met roomkaas en wat citroensap en smeer dit op de onderkant van het koekje. Dek af met een ander koekje en je hebt een heerlijke carrot cake cookie sandwich.
Lees ook: Recept: ontbijt cinnamon buns met noten en karamelsaus
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Broma Bakery | Beeld: Carrot cake cookie sandwich door drea onder de licentie CC BY-SA 2.0