Waar wacht je nog op?
We zijn dol op een Caprese salade en ook een goede pasta-ovenschotel is bij ons niet aan te slepen. Kun je echter niet kiezen tussen de twee? Maak dan een combinatie van beide! Deze Caprese kaaspasta-ovenschotel is om je vingers bij af te likken. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in.
Wat heb je nodig voor 4 á 5 personen?
- 500 gram pasta
- 240 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 30 gram roomboter + boter om de ovenschaal mee in te vetten
- 20 gram bloem
- 240 milliliter melk
- snufje zout
- snufje peper
- 70 gram geraspte mozzarella
- 50 gram geraspte cheddar kaas
- 50 gram Pecorino Romano
- blaadjes van 1 bascilicumplantje, fijngesneden
- 30 gram paneermeel of broodkruimels
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een diepe ovenschaal in.
- Kook de pasta al dente en giet deze af.
- Zet een pan op een middelhoog vuur en smelt hier de boter in. Haal 1 eetlepel boter uit de pan en vermeng dit met de paneermeel of broodkruimels.
- Voeg vervolgens de bloem aan de rest van de boter toe en roer dit net zo lang tot er een gecombineerd geheel ontstaat (ongeveer twee minuten).
- Schenk vervolgens beetje bij beetje het melk bij het bloemmengsel en blijf constant roeren. Op manier ontstaan er geen klontjes in de saus.
- Laat de pan vervolgens nog 5 á 8 minuten op een laag vuur staan en roer af en toe. Voeg vervolgens nog wat peper en zout naar smaak toe.
- Haal de saus van het vuur en voeg de mozzarella, cheddar en Pecorino Romano toe en roer dit tot een geheel.
- Voeg daarna de pasta, tomaten en basilicum toe en roer opnieuw tot een geheel.
- Doe de pasta in de ovenschaal en verdeel hier daarna het paneermeel of de broodkruimels overheen .
- Doe de pasta voor 10 á 15 minuten in de oven en je Caprese kaaspasta-ovenschotel is klaar om te eten!
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterst!
Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill YouTube