Christel

Waar wacht je nog op?

We zijn dol op een Caprese salade en ook een goede pasta-ovenschotel is bij ons niet aan te slepen. Kun je echter niet kiezen tussen de twee? Maak dan een combinatie van beide! Deze Caprese kaaspasta-ovenschotel is om je vingers bij af te likken. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in.

Wat heb je nodig voor 4 á 5 personen?

  • 500 gram pasta
  • 240 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 30 gram roomboter + boter om de ovenschaal mee in te vetten
  • 20 gram bloem
  • 240 milliliter melk
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 70 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram geraspte cheddar kaas
  • 50 gram Pecorino Romano
  • blaadjes van 1 bascilicumplantje, fijngesneden 
  • 30 gram paneermeel of broodkruimels

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een diepe ovenschaal in.
  • Kook de pasta al dente en giet deze af.
  • Zet een pan op een middelhoog vuur en smelt hier de boter in. Haal 1 eetlepel boter uit de pan en vermeng dit met de paneermeel of broodkruimels.
  • Voeg vervolgens de bloem aan de rest van de boter toe en roer dit net zo lang tot er een gecombineerd geheel ontstaat (ongeveer twee minuten).
  • Schenk vervolgens beetje bij beetje het melk bij het bloemmengsel en blijf constant roeren. Op manier ontstaan er geen klontjes in de saus.
  • Laat de pan vervolgens nog 5 á 8 minuten op een laag vuur staan en roer af en toe. Voeg vervolgens nog wat peper en zout naar smaak toe.
  • Haal de saus van het vuur en voeg de mozzarella, cheddar en Pecorino Romano toe en roer dit tot een geheel.
  • Voeg daarna de pasta, tomaten en basilicum toe en roer opnieuw tot een geheel.
  • Doe de pasta in de ovenschaal en verdeel hier daarna het paneermeel of de broodkruimels overheen .
  • Doe de pasta voor 10 á 15 minuten in de oven en je Caprese kaaspasta-ovenschotel is klaar om te eten!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterst

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill YouTube