Een zoet dessert
Pavlova is een zoet dessert, dat gebaseerd is op meringue. Het zou vernoemd zijn naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova, ten tijde van haar tournee door Australië en Nieuw-Zeeland. De schuimtaart wordt nog altijd veel gegeten in deze twee landen, met name tijdens de feestdagen. Pavlova wordt traditioneel versierd met een laag slagroom en vers fruit, zoals kiwi’s, aardbeien en passievruchten. Aan deze cappuccino pavlova komt echter geen fruit te pas. Wie kan genieten van een verse kop koffie, zal deze pavlova overheerlijk vinden. Aan de slag!
Een variant op de klassieke pavlova met vruchten.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de cappuccino pavlova:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat (zonder gaten) met bakpapier en gebruik een taartvorm om op het papier een cirkel af te tekenen.
- Mix in een kom de suiker met het instant espressopoeder en zet apart.
- Doe de eiwitten in een kom, voeg het zout toe en klop met een garde tot er zachte pieken ontstaan. Blijf kloppen terwijl je het suiker-koffiemengsel toevoegt. Let op: voeg steeds een eetlepel per keer toe.
- Wanneer er een stevige meringue is ontstaan, roer je de maizena en de witte wijnazijn erdoorheen.
- Neem de bakplaat en schep het beslag in de getekende cirkel op het papier. Maak er met je lepel een mooi rond geheel van. Zorg ervoor dat de bovenkant plat is.
- Zet de taartbodem in de oven en draai de oven direct iets lager, naar 150 ºC. Bak de taartbodem in een uur gaar. Wanneer hij klaar is, zet je de oven uit en laat je hem hierin staan om af te koelen.
- Wanneer de taartbodem is afgekoeld, leg je deze op een groot bord. Verdeel de slagroom over de bodem. Gebruik vervolgens een theelepeltje om de cacao door een zeef over de taart te strooien, cappuccino style.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: makkelijke bananen-kokostaart met slagroom
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Nigella Lawson | Beeld: Videostill