Een geheel vegetarisch gerecht!
Pasta, pizza, lasagne; van de Italiaanse keuken kunnen we geen genoeg krijgen. Wil je echter weleens een keer iets anders op tafel zetten? Probeer dan eens deze overheerlijke én vegetarische cannelloni. Met de extra ingrediënten als spinazie en walnoten zorg je voor extra bite en gezonde vitaminen in het gerecht.
Wanneer ga jij deze cannelloni maken?
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 250 gram cannelloni
- 400 gram tomatenblokjes in blik
- 400 gram verse bladspinazie
- 250 gram ricotta
- 1 ui, gesneden
- verse basilicumblaadjes
- 1 grote teen knoflook, geperst
- 125 gram mozzarella (1 bol)
- 100 gram geraspte kaas (jong)
- 150 gram walnoten
- olijfolie
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een grote ovenschaal in met wat olijfolie en zet deze aan de kant.
- Voeg in een sauspan wat olijfolie samen met de ui, de knoflook en de tomatenblokjes. Laat deze een aantal minuten sudderen. Voeg later wat peper, zout en verse basilicumblaadjes naar smaak toe.
- Bak ondertussen in een grote (wok)pan kort de verse spinazie tot deze geheel geslonken is.
- Mix in een grote kom de ricotta, spinazie en walnoten.
- Bereken hoeveel rolletjes cannelloni er in de ovenschaal passen. Vul nu de rolletjes met de spinazie-ricottamix en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
- Schenk de tomatensaus over de rolletjes cannelloni heen en verdeel met een spatel de saus in de ovenschaal.
- Snijd de mozzarella in plakken en leg deze over de saus heen. Bestrooi tenslotte met wat geraspte kaas en zet de schaal in de oven.
- Bak de cannelloni ± 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Lekker smullen deze zomer met heerlijke Licor 43-ijsjes!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron en beeld: Kookfans ©