Je proeft niet dat je er maar 30 minuten mee bezig was!
Een cake maken is leuk, maar zeg nou zelf; het moet niet te veel tijd kosten. Het liefst hebben we de cake binnen een half uurtje in en uit de oven en we verwachten dan ook nog dat hij smaakt alsof je er drie uren werk ingestoken hebt. Een onmogelijk vraag…of toch niet? Er zijn trucjes om je cakemix een bijzondere twist mee te geven, waardoor je zult zien -en vooral proeven- dat hij helemaal niet meer zo kunstmatig is.
Geen massaproductie-smaak meer voor jou!
Kokosolie
De truc is om je cake extra luchtig te maken. Roomboter en olie zijn vaak heel zwaar en dat haalt de luchtigheid uit de cake. Vervang dit eens voor kokosolie. Je zult zien dat dit je cake veel luchtiger zal maken. Door de hoge dosis verzadigde vetzuren zal er meer zuurstof opgeslagen worden in je cake, waardoor hij heel luchtig en zacht zal smaken.
Andere trucs
Als je liever iets anders wilt proberen zijn er nog een hoop andere trucjes. Probeer ze een voor een uit en je zult vanzelf zien welke voor jou werkt en wat jouw favoriet is.
- Vervang water door volle melk voor een volle structuur.
- Voeg twee klodders zure room toe aan je cakemengsel, zodat je een minder droge hap voorschotelt aan je gasten.
- Knijp een halve citroen uit en voeg ook twee eetlepels van de citroenschil toe aan je beslag, dit geeft het echt wat extra’s.
Lees ook: Wij kunnen ons geluk niet op! De zoete smaak van appeltaart zit verwerkt in deze tosti
Deze tips bewaren? Pin ze op Pinterest!
Bron: Pure Wow | Beeld: pxhere