Cakebeslag in ijshoorntje; een prachtige traktatie!
Heb je zin om eens iets origineels op tafel te zetten? Of is je kind binnenkort jarig en wil je deze een mooie traktatie voor in de klas mee geven? Probeer dan eens deze cake-ijshoorntjes en verras iedereen!
Ben je nog op zoek naar een leuke traktatie voor in de klas of voor een kinderfeestje? Maak dan eens deze cake-ijshoorntjes! Ze zien er prachtig uit en smaken ook nog eens heerlijk. Ze zijn natuurlijk niet alleen voor kinderen; je mag de hoorntjes ook heus voor jezelf en je vrienden maken! Je hebt er niet veel voor nodig en het is binnen no-time klaar.
Zo maak je het:
- Maak het cakebeslag door in een beslagkom de boter zacht en romig te mixen.
- Voeg daarna de cakemix, eieren en melk in één keer toe en roer het geheel met de mixer tot een glad en luchtig geheel.
- Zet de ijshoorntjes rechtop op een met bakpapier beklede bakplaat en giet hier het cakebeslag in (laat een beetje ruimte over, het deeg gaat nog rijzen!).
- Doe de hoorntjes in een voorverwarmde oven (elektrische oven: 160 °C, Heteluchtoven: 150 °C, gasoven: stand 2-3), en bak deze in 60-70 minuten gaar.
- Haal ze eruit en decoreer ze met bijvoorbeeld glazuur (of slagroom) en discodip. Lijken ze nog op een echt ijsje ook!
Tip: zet de ijshoorntjes rechtop in een muffinvorm, zo blijven ze beter staan!
Lees ook: Last van een opgeblazen gevoel? Dat kan aan deze groenten liggen
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: DIY Pretty in Pink | Beeld: videostill