Dit is de perfecte combi van stroopwafelsmaak en cake
De oorspronkelijk Nederlandse lekkernij, de stroopwafel is niet meer uit ons kikkerlandje weg te denken. Wanneer je over de markt loopt komen de heerlijke geuren van de stroopwafelkraam je al tegemoet. Inmiddels wordt de Nederlandse wafel wereldwijd gegeten.
De heerlijke smaak van stroopwafel is verwerkt in een boterzachte cake!
Wat heb je nodig?
- 250 gram (spelt)bloem
- 175 gram (room)boter
- 175 gram kristalsuiker
- 5 eieren (op kamertemperatuur)
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 citroen
- 2 theelepels kaneelpoeder
- een snufje zout
- 200 gram stroopwafels
Zo maak je de cake:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Voeg de kristalsuiker en de (room)boter in een kom en mix met een staafmixer tot het mengsel wit en luchtig van structuur is.
- Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Let op: voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei volledig in de mix opgenomen is.
- Strooi een snufje zout en het kaneelpoeder over het mengsel. Zeef vervolgens de bloem en bakpoeder erover en roer het er voorzichtig doorheen met een spatel. Rasp de schil van de citroen over de mix en voeg 4 eetlepels van het citroensap toe.
- Breek de stroopwafels in kleinere stukjes en roer dit door het beslag heen. Vet een cakevorm in met boter en spatel het beslag in de cakevorm.
- Zet de cakevorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer 50 minuten tot de cake gaar en goudbruin van kleur is.
- Controleer wanneer de cake uit de oven komt met een satéprikker door deze in het midden van de cake te prikken of de cake goed gaat is. Wanneer de satéprikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar. Laat de cake 15 minuten afkoelen.
- Extra tip: strooi nog wat geschaafde amandelen over de cake voordat je ‘m in de oven zet. Wanneer de cake is afgekoeld kun je nog wat poedersuiker eroverheen strooien.
Lees ook: Huh wist jij dit? Je broodrooster heeft déze geheime functie!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Starbuck’s orange cake – gluten-free version door Joanna Alderson onder de licentie CC BY 2.0