Marlieke
5 min. + 35 min. wachttijd min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 500 milliliter gesmolten vanille-ijs
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zeezout

Drie ingrediënten, één kom, een bakvorm en een oven is alles wat je nodig hebt

Wij keken wel even verbaasd op toen we hoorden dat het belangrijkste ingrediënt van deze cake gesmolten ijs is. In de Australische kookshow MasterChef is te zien hoe je van gesmolten vanille-ijs een supersimpele, snelle en lekkere cake bakt. Naast het ijs heb je alleen zelfrijzend bakmeel en zout nodig. Zo makkelijk kan het zijn!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de cake:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een cakevorm in.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met het gesmolten ijs. Verdeel het beslag over de bakvorm. Bestrooi de cake met wat zeezout.
  • Bak de cake ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm. Snijd in plakken en serveer eventueel met (gezouten) boter.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Luchtige appelcake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Masterchef Australia | Beeld: Videostill Ice Cream Cake Bread van Hebbars Kitchen