Een heerlijke variant op de traditionele omelet
Sommige mensen kun je ‘s nachts wakker maken voor een Mexicaanse burrito. Deze heerlijke tortillawraps, gevuld met van alles en nog wat, zijn een feestje in iedere keuken. Maar wat nou als wij je vertellen dat je zo’n heerlijke burrito ook gewoon als ontbijt kan eten?
Simpel én perfect als ontbijt voor de luie zondagmorgen.
Wat heb je nodig voor 1 grote ontbijt-burrito:
- 2 eieren
- zout naar smaak
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
- een klontje boter
- 3 plakken ham
- 2 eetlepels bieslook, dungesneden
- 25 gram geraspte (jonge) kaas
Zo maak je het:
- Mix in een middelgrote kom de twee eieren, het zout en de Parmezaanse kaas. Roer tot er een egale substantie ontstaat.
- Verhit in een koekenpan het klontje boter en schenk de omelet-mix in de pan. Laat het omelet even bakken tot de buitenste randen droog zijn.
- Leg nu de plakken ham, bieslook en geraspte (jonge) kaas in het midden van het omelet.
- Zet een deksel op de pan en laat ± 3 minuten doorgaren op middelhoog vuur tot de eieren compleet gedroogd zijn en de kaas gesmolten is.
- Haal de omelet uit de pan en rol de omelet als een burrito. Vouw de linker- en rechterkant over de vulling en rol nu vanaf de onderkant naar boven.
Lees ook: Héérlijke burgers van aubergines: met dit makkelijke recept lust iedereen ze!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: videostill, Tasty