Ingrediënten
  • 2 witte bolletjes
  • 300 gram rode ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 2 eetlepels milde mosterd
  • 2 eieren
  • 300 gram winterpenen
  • 1 flespompoen
  • 700 gram kruimige aardappelen
  • Extra benodigdheden:
  • Staafmixer met hakmolen
  • Cakeblik
  • Bakpapier
  • Pureestamper
Sara Bergsma
1 + 30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 witte bolletjes
  • 300 gram rode ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 2 eetlepels milde mosterd
  • 2 eieren
  • 300 gram winterpenen
  • 1 flespompoen
  • 700 gram kruimige aardappelen
  • Extra benodigdheden:
  • Staafmixer met hakmolen
  • Cakeblik
  • Bakpapier
  • Pureestamper

Perfect voor op een doordeweekse avond!

Wil je gezond koken, maar probeer je ondertussen een beetje op de kleintjes te letten? Dan hebben wij het perfecte recept voor jou! Dit gehaktbrood met geroosterde pompoen en wortel zet je binnen no-time op tafel én is erg budgetproof. 

Zo ga je te werk:

  • Verwarm allereerst de oven voor op 190°C. Neem de bolletjes en verkruimel ze eerst met je handen en vervolgens in een hakmolentje broodkruim. Snijd de uien in kwarten en hak ze samen met de knoflook grof in het hakmolentje.
  • Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak het uimengsel totdat het lichtbruin is, dit duurt zo’n 5 tot 8 minuten.
  • Voeg dan het broodkruim toe en bak dit nog 4 minuten mee, terwijl je regelmatig blijft roeren. Meng het gehakt met het uimengsel, de mosterd en de eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Schep het gehaktmengsel in een cakeblik bekleed met bakpapier en strijk de bovenkant glad. Schil de winterpenen en snijd ze in kwarten. Snijd de pompoen in blokjes van 2 centimeter.
  • Verdeel de pompoen- en winterpeenblokjes over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de resterende olie. Plaats het cakeblik naast de groenten op de bakplaat. Bak alles in de voorverwarmde oven gedurende 40 tot 45 minuten. Schep de groenten halverwege goed door. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het eerst 10 minuten rusten.
  • Schil en snijd ondertussen de aardappelen in gelijke stukjes en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en pureer de aardappelen met een pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Snijd het gehaktbrood in 12 plakken. Verdeel de puree, geroosterde groenten en plakken gehaktbrood over de borden.
  • Serveer en geniet!

Lees ook: Zo bewaar je knoflook het best

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Adobe Stock