Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 6 plakken spek
  • Halve gele ui
  • 450 gram spruitjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Snufje chillivlokken
  • 3 eetlepels water
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 grote eieren

Om je vingers bij af te likken

Spruitjes zijn in het seizoen en dat betekent dat we ze elke week wel eten. Vaak eten we deze kleine, groene groente als avondeten, maar spruitjes lenen zich ook perfect als brunchgerecht! Maak daarom eens deze lekkere spruitjes met spek en eieren.

Hoe bereid je de spruitjes?

  • Maak de spruiten schoon en halveer deze. Bak vervolgens de plakken spek krokant in een koekenpan en leg op een stukje keukenpapier. Laat het vet van het spek in de koekenpan zitten. Hier kun je lezen hoe je de spekjes het allerknapperigst kunt bakken. Laat afkoelen en snijd de plakken in stukjes.
  • Snipper de ui en pers de teentjes knoflook.
  • Zet de koekenpan op een middelhoog vuur en doe de ui en spruiten in de pan. Laat de spruiten op het vuur staan tot ze zacht beginnen te worden. Breng de spruiten op smaak met zout, peper en chillivlokken.
  • Voeg 3 eetlepels water aan de pan toe en doe er een deksel op. Laat vijf minuten op het vuur staan.
  • Doe de knoflook in de pan en laat nog 1 minuut meekoken.
  • Maak met een pollepel vier gaten in het spruitenmengsel. Doe in elk gat een ei en breng deze op smaak met wat zout en peper.
  • Doe de deksel weer op de koekenpan en laat 5 minuten op het vuur staan voor een zacht eitje en 8 voor een wat meer doorbakken ei.
  • Sprenkel de stukjes spek over de spruiten en je gerecht is klaar!

Lees ook: Deze quiche Lorraine is perfect als brunch

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill