Lisa Pover

Smaak begint met de juiste basis. Daarom bundelt Euroma opnieuw de krachten met topchef Jonnie Boer. Samen ontwikkelden ze Topping & Baking Spices: een bijzondere lijn van zes pure, eerlijke kruidenmelanges die elke thuischef helpen uitblinken – of je nu zoet of hartig kookt.

Met deze nieuwe serie breiden Euroma en Jonnie Boer hun succesvolle Original Spices-collectie uit. De melanges zijn speciaal samengesteld voor ontbijt, brunch, lunch én bakken. Denk aan voedzame bowls, smaakvolle toasts, verrassende tussendoortjes of zelfs een zoete traktatie: met deze blends til je elk gerecht naar een hoger niveau – op elk moment van de dag.

Veelzijdigheid in een potje
Van avocado-toast tot havermout, van koffie tot smoothie – deze kruiden geven moeiteloos extra smaak en variatie. En dat zonder onnodige toevoegingen: geen suiker, geen zout, geen e-nummers. Gewoon 100% pure kruiden.

De zes varianten nodigen uit tot experimenteren. Wordt het de Avocado & Toast, Hummus & Veggie of toch de Classic Egg topping? Of kies je voor een van de baking spices zoals Chocolate, Cocos of Pumpkin?

Nieuwsgierig? Probeer het recept van Jonnie Boer zelf!

Euroma Avocado & Toast topping by Jonnie Boer

Avocado lunch bowl
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Brunch/lunch

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen, in blokjes van 2cm gesneden.
  • 5 el olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 200 gram quinoa
  • 100 gram boerenkool, in reepjes gesneden
  • 4 eieren
  • 2 avocado’s
  • 4 tl Euroma Avocado & Toast topping by Jonnie Boer

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  2. Meng de zoete aardappel met 1 eetlepel olijfolie en breng indien gewenst op smaak met peper en zout. Rooster de zoete aardappels 30 tot 40 minuten in de oven, tot deze goudbruin zijn.
  3. Kook intussen de quinoa zoals op de verpakking vermeld staat. Meng 3 el olijfolie met de sap van een halve citroen en de knoflook. Schenk dit over de quinoa en meng door.
  4. Breng in een steelpan aan de kook en laat hier voorzichtig de eieren in zakken. Kook de eieren 7 minuten en spoel dan goed af met koud water.
  5. Verhit de laatste eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de boerenkool met 1 tl Avocado & Toast kruiden aan tot dit geslonken is. Breng indien gewenst op smaak met zout.
  6. Verdeel de quinoa over 4 borden en verdeel hier de zoete aardappel en boerenkool overheen. Pel de avocado’s, halveer en snij elke helft in plakjes. Snijd ook het ei doormidden en leg dit, samen met de avocado, op de groenten. Garneer met de Avocado & Toast kruiden.Tip: Is boerenkool niet in het seizoen, gebruik dan spinazie

Over Euroma
Euroma is een Nederlands kruiden- en specerijenmerk dat al sinds 1899 bestaat. Het merk staat bekend om de productie van pure, eerlijke kruiden en specerijen zonder onnodige toevoegingen zoals kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen. Euroma levert zowel losse specerijen en kruiden als samengestelde kruidenmixen, marinades en sauzen.